Сутність діалогічного спілкування як складової психологічної культури майбутніх педагогів - Шишова, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються основні підходи до визначення понять “психологічна культура”, “психологічна культура майбутніх педагогів”, акцентується увага на особливостях цього феномену як професійної якості майбутнього педагога та складової соціальних здібностей особистості. Психологічний аспект діалогічної взаємодії розглядається як спосіб організації взаємостосунків суб’єктів спілкування у навчально"виховному процесі, який спрямований на формування психологічної культури особистості в процесі вирішення поставлених завдань. Автор акцентує увагу на діалогічному спілкуванні як компоненті психологічної культури майбутнього педагога.