Науково–теоретичні аспекти здійснення психологічного супроводу дітей дошкільного віку з порушеннями емоційної сфери - Гончаровська, Г.Ф. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано теоретичні, методичні та організаційні напрямки психологічного супроводу дітей дошкільного віку з пору шеннями емоційної сфери, обґрунтовано важливість здійснення супроводу в умовах дошкільного закладу. Зазначена специфіка роботи дитячого психолога з дітьми дошкільного віку, вихователями та батьками. Наголошено на необхідності в процесі супроводу дошкільника використовувати різноманітні форми роботи психолога: комплексну діагностику;корекційнорозвиваючу роботу; консультування та психологічну просвіту педагогів, батьків; експертну діяльність; психопрогностику подальшого навчання та виховання дитини.