Особливості студентських атитюдів до владних постатей - Дроздова, М.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Висвітлюються результати дослідження студентських атитюдів до представників влади різних типів: політичної (у тому числі державної), економічної, сімейної, духовної, інформаційної. Аналізуються особливості оцінок молоддю міри влади у владних постатей, рівня складності їхньої праці, авторитетності та готовності їм підкорятися з боку досліджуваних. Виявлено, що у свідомості студентів найбільше влади зосереджено в руках Президента країни, суддів та олігархів. Най& авторитетнішою постаттю, яка найтяжче працює, уявляється мати. Найбільше студенти готові підкорятися владі батьків і педагогів.