Онтогенетичні аспекти розвитку геополітичної свідомості - Дроздов, О.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглядаються вікові закономірності становлення та розвитку геополітичної свідомості (ГПС). Наведені результати авторського емпіричного дослідження особливостей геополітичних уявлень учнів 1 х, 4х, 7х та 10х класів, які дозволяють побачити динаміку розвитку географічних і політичних компонентів ГПС, а також певні статеві відмінності. Зокрема, була виявлена тенденція до кількісного та якісного зростання локалізаційного (“знанняде”) та атрибутивного (“знаннящо”) компонентів ГПС в учнів 7х та 10х класів.