Психологічна структура історичної свідомості особистості - Дуткевич, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Історична свідомість у різних своїх аспектах вивчається у філософії, соціології, культурології, історії, психології. На нашу думку, предметом психологічних досліджень повинна бути історична свідомість особистості у різноманітних своїх виявах, що становлять структуру, яка охоплює мотиваційний, когнітивний, емоційний, діяльнісний та оцінний компоненти психіки особистості. З’ясування психологічної структури історичної свідомості виступає необхідною теоретичною базою для проведення емпіричного дослідження розвитку цього феномена у студентів та розроблення питання пси& хологічних умов її формування, що й планується здійснити у подальшій роботі.