Теоретико–методологічні засади вивчення, профілактики та подолання синдрому завченої безпорадності - Дучимінська Т.I. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена розгляду психологічного феномена завченої (набутої, прищепленої) безпорадності, історії його вивчення в зарубіжній та вітчизняній психології. Подано теоретичний аналіз існуючих підходів до профілактики та корекції завченої безпорадності.