Роль міфу в кризові періоди історії етносу - Зварич, І.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Міфологенна сутність етнічної ідентифікації особливо виразно проявляється в кризові періоди історії. Соціальна тривога вимагає чітких окреслень дійсності. Актуальність проблеми міфологізації суспільної свідомості має тенденцію до посилення, вона вимальовує механізм можливої нейтралізації соціальної напруги.