Проблема креативности в отечественной психологии - Иванченко, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена теоретичному узагальненню вітчизняних досліджень креативності як наукового поняття й психічного явища. Проведено порівняльний аналіз понять “креативність” і “творчість”, а також термінів, що позначають ці поняття. Обґрунтовано положення про креативність як динамічну життєтворчу спрямованість особистості. Стверджується, що розкриття креативності супроводжується пози тивним емоціопідживленням, позитивогенністю настрою, мінімумом біоенергозатрат та одночасно виступає профілактикою дестабілізуючих психосоматичних проявів людини.