Ігровий екскапізм: тенденції дослідження проблеми в межах методологеми психологічного захисту особистості - Кашкарова, Ю.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Запропонований теоретичний аналіз проблеми ігрового ескапізму актуалізує питання чіткого окреслення тенденцій дослідження даного психологічного феномену в межах методологеми психологічного захисту особистості. Деталізовано психологічний зміст конструктивного і деструктивного ескапізму, окреслено його адиктивні характеристики та побудовано теоретичну конструкцію розуміння ігрового ескапізму в структурі психологічного захисту особистості.