Роль професійної ідентичності та ідентифікації у професійному становленні майбутніх педагогів - Кочкурова, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблем професійного становлення майбутніх педагогів у ході навчання. У статті проведений аналіз підходів до вивчення феномену професійної ідентичності та ідентифікації як фактора успішності розвитку фахівців педагогічного профілю. Описані функції, структурні компоненти, етапи розвитку, а також основні чинники, що впливають на становлення професійної ідентичності майбутніх педагогів. Проведене дослідження дало змогу окреслити перспективи подальших розвідок – вивчення психологічних особливостей розвитку професійної ідентичності педагогів.