Специфіка зв’язку стресу і стрес– залежних захворювань - Кощій, В.Р. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено розгляду питання взаємозв’язку стресу і стрес залежних захворювань. Розкривається поняття та специфіка стресу і його наслідки у вигляді стресзалежних розладів, подається модель розвитку стресзалежних захворювань та їх класифікація. Розглядаються фактори що посилюють та пом’якшують дію стресу на психіку людини. Описується проблема неврозу, його зв’язку зі стресом і посттравматичним стресовим розладом, обговорюється етіологія неврозу. Аналізується феномен посттравматичного стресового розладу, подаються його критерії та визначаючі фактори його розвитку.