Психологічні аспекти формування релігійності людини - Крупська, О.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються особливості формування релігійності людини. З’ясовуються особливості релігійності на різних етапах вікового розвитку (починаючи від народження і до старості). Доводиться важливість виховання в батьківській сім’ї для формування релігійності людини. Наголошується на тому, що стиль виховання і ставлення до дитини мають особливе значення у становленні її релігійності. Розглядається неусвідомлене перенесення (проектування) рис батьків на уявлення про Абсолют. Пояснюється значення власних переживань (переживання страху) у виникненні й розвитку релігійності людини.