Психологічні засади формування віктимності - Онисько, О.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Віктимність – складне соціальне явище. Підставами її виникнення є зрушення в системі соціальної та психічної регуляції поведінки людини. Патерни драйверів віктимної поведінки у досліджених свідчать про переважання агресивної провокаційної та необережної поведінки. У більшості випадків аналогічні форми сценарної поведінки були притаманні оточенню.