Цивілізаційні процеси і розвиток особистості - Максименко, С.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті зроблено спробу спрогнозувати розвиток особистості в умовах сучасних глобальних змін, зокрема науковотехнічних, у різних соціальних сферах. Теоретично проаналізовано процес соціалізації особистості на тлі сьогоденних стрімких цивілізаційних змін.