Особливості самоактуалізації особистості майбутніх психологів у контексті вищої професійної освіти - Адамська, З.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито суть поняття суб’єктності майбутніх психологів як інтегральної властивості особистості, яка полягає у позитивному самоставленні, відчутті авторства власного життя та усвідомленні відповідальності за його здійснення, у здатності до рефлекcивності й прагненні до самоактуалізації та саморозвитку. Обґрунтовано важливість розвитку суб’єктних якостей, які складають фундамент професійної діяльності психолога. Представлені результати дослідження само% актуалізації як інтегративного показника суб’єктності майбутніх психологів. Проаналізовано динаміку показників самоактуалізації в процесі навчання у виші, особливості взаємоз’вязку рівня само% актуалізації з показниками осмисленості життя.