Модель професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів - Дідик, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтовано модель професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів, яка відзначається опти! мальним рівнем функціонально!змістового наповнення всіх її ха! рактеристик. Описується особистісний рушійний механізм для самозмінювання і особистісного зростання у моделі – саморегуляція. Діагностичним показником і детермінантою рівня особистісної зрілості представлено самоактуалізацію. Описано три рівні розвитку професійно значущих характеристик особистісної зрілості, що диференціюються за кількісними і якісними показниками: високий, середній, низький.