Психолого–дидактичні засоби розвитку професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх фахівців соціономічних професій - Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджуються психологодидактичні засоби розвитку професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх фахівців соціономічних професій. Автор стверджує, що для розвитку професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх фахівців соціономічних професій важливим є застосування відповідних психологодидактичних засобів, впровадження у навчальновиховний процес активних методів навчання та ін. Пізнання студентами – майбутніми фахівцями соціономічних професій себе і формування на цій основі певного ставлення до себе як до майбутніх фахівців, самоствердження та зміна самооцінки визначають професійне зростання студентів, в основі якого лежить прагнення бути відповідальним за виконання професійних обов’язків, вміння спілкуватися з колегами й іншими людьми.