Поріг розрізнення маси і сприйняття довжини лінії як фактори пізнавальної сфери спортсменів - Стеценко, Н.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Упродовж річного тренувально<змагального макроциклу у спорт< сменів спостерігається підвищення порогів розрізнення мас. Найбільшою мірою таке підвищеня характерне для бігунів на 3000 м і меншою – для бігунів на 100 м і стрибунів у довжину. Пороги сприйняття довжини збільшуються лише серед бігунів на довгі дистанції, а серед стрибунів у довжину залишаються стабільними. Даний факт пояснюється спе< ціалізацією та енергетичним забезпеченням спортменів. Подальші дослідження можуть стосуватись аналізу інших аспектів пізнавальної сфери спортсменів, зокрема уваги, пам’яті, мислення.