Дослідження теоретичних основ мотивації професійної діяльності педагога - Онуфрієва, Л.А.; Ренке, С.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття розглядає проблему побудови та постановки мотивів та мотивацій в професійній діяльності вчителя-педагога. Також роз- глядаються погляди двох протиборчих шкіл в психології і деяких вчених- психологів конкретно. Досліджується поетапність побудови мотиву досягнення успіху, а також сформування надлишку сильної мотивації для подальшої роботи. В статті виділяють та окремо описано мотиви, орієнтовані на процес і результат педагогічної діяльності.