Здібності у структурі професійно важливих якостей персоналу оперативних підрозділів міліції - Полудьонна, Н.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізу поглядів на здібності як компоненти професійно важливих якостей, виявленню останніх у працівників оперативних підрозділів міліції. Структура професійно важливих якостей не однорідна, але “ядро” в ній складають професійні здібності. Серед таких здібностей у досліджуваної категорії працівників виокремлюють загальні і спеціальні.