Феномен дистантної сім’ї та її вплив на особистість підлітка - Раєвська, Я.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлюються основні причини виникнення та проблеми сучасної дистантної сім’ї, які пов’язуються з соціально-політичним та економічним станом Української держави. На основі аналізу життє- діяльності дисткантних сімей, запропонована їх класифікація. Особлива увага приділяється вивченню проблем дітей у дистантних сім’ях. Визначено основні психологічні проблеми підлітків з дистантних сімей.