Поняття готовності до професійної діяльності на сучасному етапі розвитку психологічної науки - Сімко, Р.Т (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто сучасний стан проблеми формування психо- логічної готовності до професійної діяльності. На підставі аналізу наукової літератури розкрито зміст понять “готовність”, “установка”, “пси- хологічна готовність до діяльності”, “психологічна готовність до професійної діяльності”. Окреслено підходи до визначення змісту та структури психологічної готовності. Розкрито суть структурних компонентів психологічної готовності, розглянуто існуючі форми готовності до професійної діяльності, дано характеристику рівнів готовності.