Релігійність і моральність як невід’ємні складові морального виховання молоді - Груца-Мьонсік, Уршуля (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автор статті наголошує на важливості і неминучості морального виховання як для учнів, так і для сучасного суспільства в цілому. Особливу увагу, на думку автора, слід приділити вихованню особистих і загальних цінностей, які включають добро в глобальних і загально людських категоріях. Моральна освіта повинна ґрунтуватися на доброму розумінні моральності і релігійності та на етичній теорії. В статті представлений аналіз результатів дослідження рівня релігійності та моральності вчителів і педагогів, що є важливим з точки зору передачі норм та принципів і встановлення меж в процесі виховання. Ґрунтуючись на припущенні, що релігійність є позачасовою категорією, автор підкреслює її роль в процесі формування стабільності і стійкості суспільств.