До проблеми зв’язку креативності з психопатологією (на прикладі дослідження акцентуацій характеру в підлітковому віці) - Гергель, Є.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено погляд на проблему зв’язку креативності і психопатології. Спираючись на аналіз досліджень, проведених як за кордоном, так і у вітчизняній психології автор робить висновок про необґрунтованість певного ототожнення цих понять. Результати власного емпіричного дослідження автора підтверджують припущення про відсутність зв’язку між креативними здібностями підлітків і акцен- туаціями, які відрізняються афективністю і ригидністю, а саме: збудливою, емотивною і застрягаючою.