Особливості та стрес–фактори професійного становлення учнів ПТНЗ - Лісіцин, В.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються особливості професійного та особистісного розвитку учнів в процесі здобуття ними освіти в ПТНЗ. Розглядаються зовнішні та внутрішні чинники вибору молодою людиною як місця навчання ПТНЗ, аналізуються психологічні та психосоціальні фактори стресових станів, зокрема вплив навчального процесу як стрес-фактора на особистість учня, простежуються взаємозв’язки між окремими чинниками стресів.