Особливості психологічного захисту вчителів при подоланні внутрішньоособистісних конфліктів - Маланьїна, Т.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено результати дослідження специфіки подолання вчителями внутрішньоосбистісних конфліктів. Виявлено, що вну трішньоконфліктні вчителі схильні до наднормативного застосування психологічних захистів. Крім традиційних форм, механізми захисту можуть проявлятися зниженням значущості цінностей та дисфунк ціональністю системи внутрішнього Явідмежування, що обмежує можливості саморозуміння.