Посттравматичний стресовий розлад: історичний огляд - Михальський, А.В.; Царьов, Ю.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються основні причини виникнення посттрав- матичного стресового розладу, його епідеміологія, фази протікання, сим- птоми, теоретичні передумови вчення про ПТСР та даються діагностичні критерії відповідно міжнародної класифікації хвороб (МКХ)-10. Автором проведено історичний огляд вивчення проблеми пост- травматичного стресового розладу, особлива увага приділена впливу військового стресу на особистість і його наслідки.