Ціннісно–смислові орієнтації особистості як фактор переживання наслідків психічної травми - Шевчук, А.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто проблему переживання людиною наслідків екстремальної ситуації. Проаналізовано основні підходи до проблеми ціннісносмислових утворень особистості у сучасній психології та їх роль у механізмах переживання наслідків психотравмуючої ситуації. Досліджено зв’язок психічних розладів і кризових станів особистості з особливостями її ціннісносмислових орієнтацій. Наведено результати вивчення ціннісносмислової сфери та ціннісної ієрархії у осіб, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації.