Психологічна сутність емоційного сприймання музики - Субота, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються різні концепції, висунуті вченими у сфері психології і мистецтвознавства з метою з’ясування таємниці музики, її здатності викликати емоції, розгадка якої внесла б відповідні поправки у розв’язання проблем специфіки музики та її сприймання.