Амбівалентність статеворольових цінностей у життєвому самоздійсненні молоді - Кікінежді, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У процесі дослідження гендерних уявлень молоді було виявлено амбівалентність у змісті домінуючих ідеалів та орієнтацій, виборі смисложиттєвих цінностей, конструюванні образу реального та ідеального Я. Гендерна ідентифікація як соціально психологічний механізм статеворольової соціалізації є базовою детермінантою егалітарних і/чи традиційних моделей міжстатевої взаємодії молоді в процесі життєвого самовизначення.