Фрустрація потреби у власності як чинник ціннісно–смислових деформацій - Луценко, М.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається потреба у власності як інстинктивна, базова потреба людини, що сприяє її самозбереженню, самовизначенню, саморозкриттю та самореалізації; виділяються рівні реалізації даної потреби та аналізуються наслідки її фрустрації для розвитку ціннісно смислової сфери особистості й суспільства.