Роль часової перспективи студентів молодших курсів у самоактуалізації особистості - Сеник, О.М.; Партико, Т.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Досліджено часову перспективу студентів перших і других курсів гуманітарного спрямування. Виявлено, що переважає орієнтація на гедоністичне теперішнє і позитивне минуле. Встановлено, що само актуалізація пов’язана із зменшенням часової орієнтації на власне минуле. Студенти з більше вираженими рисами самоактуалізованої особистості схильні до переживання теперішнього гедоністичного, а з менше вираженими – до переживання свого негативного минулого.