Психодинаміка автономії Арно Грюєна - Цешнатій, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті викладено та проаналізовано основні тези робіт психо аналітика Арно Грюєна, що мають значення щодо розуміння психологічних механізмів конформності. Розглядаються причини зради справжнього Я, що ведуть до втрати суб’єктом можливості автономії. Простежується зв’язок між конформністю та агресивністю. Пропонується модель психопатології нормальності і робиться спроба побудувати інтегровану картину патологічно спотвореної свідомості конформіста. Наводяться можливі умови ефективного психокорекційного впливу.