Суб’єктивна легітимація правових норм як психологічний механізм нормативно– правової регуляції поведінки особистості - Гавриловська, К.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто особливості функціонування легітимаційного психологічного механізму нормативно правової регуляції поведінки особистості. У результаті функціонування легітимаційного психологічного механізму формується певний рівень суб’єктивної легітимності правових норм: високий (правовий ригоризм), середній (правовий релятивізм), низький (правовий нігілізм). Встановлено, що правовий релятивізм є характерною рисою масової правової психіки.