Теоретико–методологічні засади формування психологічної готовності до підприємницької діяльності учнівської молоді - Герасіна, С.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті визначено теоретичні підходи до проблеми формування психологічної готовності до трудової діяльності у сфері підприємництва учнів професійно технічних навчальних закладів (ПТНЗ); обґрунтовано психологічний зміст понять “психологічна готовність до підприємництва” та “суб’єктність особистості майбутнього підприємця”; визначено структурні компоненти та критерії діагностування особистісної суб’єктності потенційних підприємців; укомплектовано психодіагностичний інстру ментарій з метою виявлення актуальних рівнів сформованості готовності до підприємницької діяльності учнівської молоді.