Психологічна феноменологія чуттєвого образу особистості хронічно соматичного хворого - Максименко, К.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Хронічні захворювання, зокрема хронічний холецистит і серцева недостатність, виступають атрибутивними ознаками емоційного переживання особистості. Емоційне переживання психічного стану хвороби виступає серцевиною діяльнісного опосередкування особистісного розвитку. Перебіг хронічної хвороби виступає детермінантом прояву тих чи інших психічних станів.