Гендерні стереотипи в структурі психологічного портрета лідера - Моргун, Я.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена дослідженню таких соціально психологічних феноменів, як гендерні стереотипи та стереотипи лідерства. Проведений теоретичний аналіз літературних джерел щодо досліджуваного явища доповнений емпіричним дослідженням за участю студентів вищих навчальних закладів. Дані дослідження підтверджують домінування маскулінних характеристик в структурі психологічного портрета лідера, відображають явища вертикальної і горизонтальної гендерної сегрегації ринку праці України.