Психологічний портрет як психолого– криміналістичний метод вивчення особистості злочинця - Алексєєва, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У практиці розслідування злочинів найбільш ефективним є використання методики розробки “психологічного” портрета особистості злочинця, що має дуже важливе значення для системи МВС. У статті розглянуто основні принципи та структурно логічну схему “пси хологічного” портрета та типологічні схеми вивчення особистості злочинця.