До питання підвищення ефективності навчання іноземної мови студентів вищого навчального закладу - Коваль, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Проблема навчання іноземної мови залишається невирішеною та актуальною. Одним із важливих залишається питання про детермінанти навчального процесу та про “практичне” їх використання для керування підвищенням якості навчання. Головними внутрішніми детермінантами успішності були і є загальні здібності, рівень активності та позитивна мотивація.