Життєвий шлях В. Райха і запропонований ним метод тілесно– орієнтованої психотерапії - Шинкарюк, А.І.; Шинкарюк, В.А.; Сімко, Р.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано життєвий шлях засновника сучасної тілесно орієнтованої психотерапії В. Райха. Підкреслено взаємо зв’язок між особистісними рисами вченого і запропонованим ним активним методом впливу на психіку шляхом змін стану тіла. Доведено, що розроблена Райхом техніка звільнення “м’язових панцирів” успішно застосовується в сучасній психотерапії.