ПСИХОЛОГІЯ ВИНИКНЕННЯ ФОТОГРАФІЇ - Шевченко M.B. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті мова йде про значення психології як невід’ємної складової появи фотографії. На основі розгляду конкретного фактичного матеріалу і зроблених відповідно до його аналізу теоретичних висновків розкриваються психологічні чинники, явища й закономірності виникнення цього виду творчої діяльності, застосування адекватних засобів стимуляції пошуку винахідників та користувачів фотографії в процесі вдосконалення як самої технічної бази, так і способів передачі дійсності засобами останньої.