Структурні компоненти та етапи формування іміджу молодого педагога у процесі професійної діяльності - Хуртенко, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2017)
Розглянуто важливість формування правильного іміджу молодих педагогів як од- ного із провідних компонентів професійної складової компетенцій спе- ціаліста високої кваліфікації. Розкрито семантику поняття «імідж», його складові та етапи фор- мування іміджу молодого педагога. А також виділено групи професій- но-комунікативних умінь педагога. Доведено, що проблема іміджу педагога стає актуальною тому, що розвиток об’єкт-суб’єктних відносин в рамках особистісно-орієнтова- ного виховання сприяє підвищенню ролі тих сторін особистості, які не були раніше цілеспрямовано сформовані. Виявлено, що створення позитивного іміджу – складна категорія, яка вимагає пошуку оптимальних шляхів його досягнення. Зроблено висновок, що формувати свій імідж молодому педагогу необхідно значно прискіпливіше, ніж спеціалістам інших професій.