Оцінка ефективності психологічної робо- ти з вагітними групи ризику щодо виникнення порушень у формуванні материнської поведінки. - Бацилєва, О.В.; Пузь, І. В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано особливості психоло- гічного супроводу вагітних жінок як одного із засобів психопрофілак- тики можливих відхилень під час адаптації до якісно нової ситуації соціального розвитку. Розглянуто завдання психологічної роботи з ва- гітними. Представлено комплексну соціально-психологічну програму, яка спрямована на попередження та корекцію порушень при форму- ванні материнської поведінки у жінок під час вагітності. На підставі результатів експериментального дослідження доведено ефективність запропонованої форми психологічної роботи з вагітними групи ризику щодо виникнення порушень у формуванні материнської поведінки.