Комунікативно-мовленнєва підготовка студентів аграрних спеціальностей до управлінської діяльності - Дуткевич, Т.В.; Панчишина, Т.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Головним критерієм комунікативно-мовленнєвої підготовле- ності студентів виступає ознака діалогічності у різних за своєю функ- ціональністю та психологічним змістом ситуаціях управлінського спіл- кування. Технологія комунікативно-мовленнєвої підготовки студентів аграрного університету до управлінської діяльності передбачає п’ять етапів (первинна діагностика, планування, реалізація, вторинна діа- гностика, аналіз результатів). В експериментальній групі зменшилась кількість студентів з низьким рівнем комунікативно-мовленнєвої підго- товленості (з 33,3% до 15,0%), зросла із середнім та з високим рівнями (відповідно з 50,0% до 66,7% та з 16,7% до 34,8%). В статі зроблено висновок про позитивні результати впровадження запропонованої тех- нології комунікативно-мовленнєвої підготовки студентів аграрних спе- ціальностей до управлінської діяльності.