Социальные представления о теле у девушек подросткового и юношеского возраста: сравнительный анализ - Заржицкая, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено резуль- тати порівняльного аналізу змісту та структури соціальних уявлень про тіло в підлітковому і юнацькому віці. Виявлено, що в сучасній культурі тілесність людини оцінюється виходячи з естетичних, а не функціональ- них категорій. Функціональні можливості тілесності відходять на дру- гий план, інтерпретуючи в естетичних категоріях, або не виявляються взагалі. Виявлені вікові особливості соціальних уявлень про тіло розкри- вають найбільш оптимальний період профілактики деформації уявлень про тіло і порушення харчової поведінки , яким є підлітковий вік.