Взаємозв’язок прояву лідерських якостей з особливостями відповідальності студентів - Куриця, А.І.; Куриця, Д.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автор статті мав на меті висвітлити результати дослідження, спрямованого на визначення типів розвитку лідерських якостей у зв’язку з особливостями відпо- відальності у студентів. Для проведення дослідження було визначено інтегративні показники розвиненості відповідальності й інших лідер- ських якостей студентів за відповідними стандартизованими методи- ками. Показано, що співвіднесення даних показників дало можливість диференціювати 5 основних типів особистості залежно від вираженості лідерських якостей і відповідальності: пасивно-безвідповідальний, ін- дивідуалістичний, ситуативний лідер (квазілідер), потенційний лідер, відповідальний лідер.