Теоретичні підходи до вивчення проблеми професійної самоактуалізації особистості - Шутько, Д.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
В статті представлено аналіз теоре- тичних підходів до вивчення самоактуалізації особистості в професій- ній діяльності: суб’єктно-діяльнісний, в якому професійна діяльність розглядається як центральна та найбільш плідна нива самоактуаліза- ції; особистісно-розвиваючий, в якому самоактуалізація розглядається як постійні зміни глибинних особистісно-професійних характеристик; акмеологічний, в якому самоактуалізація – це досягнення найвищого ступеня особистісної та діяльнісної зрілості. Також узагальнено поняття професійної самоактуалізації особис- тості, уточнені її особливості.