Характеристика структури та змісту розвивально-корекційної програми, спрямованої на розвиток темпоральних характеристик особистості в студентському віці - Бабатіна, С.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті запропоновано ха- рактеристику та зміст розвивально-корекційної програми, спрямованої на розвиток темпоральних характеристик особистості в студентському віці. Визначено основні етапи роботи зі студентами, а саме особистісний та діяльнісний етапи. Окреслено завдання кожної стадії розробленої програми та охарактеризовано уміння та навички, передбачені як етап перетворюючих дій на кожній стадії розвивально-корекційної програ- ми. Доведено, що системний підхід до розвитку конструктивної форми темпоральності передбачає використання технік роботи із минулим, те- перішнім та майбутнім особистості студента, а також формування часо- вої компетентності, в свою чергу, передбачає оволодіння знаннями про категорії діяльності та часу, а також оволодіння прийомами та метода- ми ефективної самоорганізації та управління часом життя.