Дослідження суб’єктивних уявлень про гумор асоціативним методом - Квасник, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті розглядається процедура діагностики суб’єктивного образу гумору методом прямого асоціативного експе- рименту. Представлено послідовність контент-аналізу отриманої тек- стової інформації та його результати у вигляді системи кореляційних графів, що відтворюють взаємозв’язок між смисловими одиницями до- сліджуваних індивідуальних уявлень про гумор. Надається детальна ін- терпретація факторної структури суб’єктивного образу гумору. Прово- диться упорядкування семантичного простору конструкта гумору через систематизацію змістовних категорій, які розкривають його узагальне- ні особливості («позитивна характеристика», «негативна характеристи- ка», «ідентифікація», «суб’єктність», «абстракція», «конкретизація», «процес», «властивість», «стан»).