Роль рівнів професійної правової свідомості у структурі юридичної діяльності - Кобець, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються рівні професійної правової свідомості та їх роль у структурі юридичної діяльності. Виді- ляються рівні правової психології, правової ідеології, масової, теоре- тичної (наукової), практичної. Встановлюється взаємозв’язок рівнів професійної правової свідомості, з активністю та ініціативою юристів у процесі здійснення професійної діяльності. Розглядається поняття про- фесійної правової свідомості. Визначається специфіка соціальної ролі правосвідомості в юридичній діяльності. Розкрито систему правових ідей, поглядів, почуттів, ціннісних орієнтації, що визначають спосіб життя і мотиви поведінки в службовій сфері представників юридичної професії. Розглядається систематизоване концептуальне відображення закономірностей правового життя суспільства у формі наукових понять і категорій.